Hemma på gården mjölkas getterna en gång om dagen med maskin i ett enkelt litet mjölkstall. På Krype fäbod mjölkas de för hand.
Getkött börjar bli mer och mer uppskattat, det är faktiskt en riktig läckerhet. Alla killingar sparas och får gå på sommarbete innan slakt. På så vis blir killingarna till glädje och nytta på flera sätt
För att försöka förbättra lönsamheten och även minska klimatpåverkan i lammproduktionen förädlas så mycket som möjligt av både kött och skinn lokalt. Delsbo Slakteri och Delsbo Chark anlitas för köttet och skinnen bereds genom traditionell alungarvning på Delsbo skinnberederi.
Osten görs i ett litet mobilt mejeri som ligger i anslutning till bystugan i Trönö och säljs lokalt samt direkt till kunder som besöker gården.
Vi bedriver ekologisk produktion och gården är ekocertifierad sedan juni 2017.
Trönö är en livskraftig bygd och lokal livsmedelsförsörjning är något som man ser som viktigt att utveckla för att minska sitt beroende av fossil energi och minska sin klimatpåverkan, men också för att skapa arbete i bygden.